h1

5. Consecinţe

septembrie 15, 2009

Au trecut 2 săptămâni de când Jess nu a mai petrecut timp cu J.J. De ce? Mama ei a pedepsit-o. A trimis-o la internatul şcolii. Trebuia ca fata ei să promoveze.

Jess era îngrijorată. Era tristă. Trebuia să fie ceva cu adevărat important dacă ea era tristă. Prietena ei Paty era cea care avea voie să o viziteze, dar şi fratele ei, Edward. Era puţin îngrijorat pentru sora sa. Nu o mai văzuse niciodată atât de tristă. Credeau cu toţii că tristeţea fetei avea legătură cu J.J. Aveau puţin dreptate.

Într-o zi, Edward nu a mai rezistat şi s-a dus la sora sa în vizită. Jess, evident nu a vrut să-l primească. Edward voia să o ajute aşa că s-a dus la cabinetul mamei lui şi a implorat-o să o scoată pe sora lui de acolo. Mama a refuzat. Edward a insistat:

– Mama îţi promit că voi avea grijă de ea. Voi fi cu ochii pe ea. Nu o voi mai lăsa de capul ei. Îţi promit!

– Nu ştiu de ce, dar simt adevărul din cuvintele tale. O vom aduce acasă diseară.

– Îţi mulţumesc.

A plecat vesel acasă. Era prima dată când făcuse ceva pentru sora lui.

Seara, aşa cum spusese doamna Taylor Ritz, Jess a venit acasă. Edward o întâmpină. Jess urcă în camera ei direct.
Edward a vrut să o înveselească. A cerut 2 prăjituri şi a urcat la Jess. A insistat cu bătutul şi speriat că Jess nu spunea nimic a apăsat clanţa şi a intrat. Jess nici nu-l observă. Avea caştile cu muzică puse pe urechi şi scria intr-un caiet. Edward bănui că acela trebuie să fie jurnalul surorii sale.
Nu dormise bine în noaptea aceea. Se gândea la jurnalul surorii sale. Ştia că doar citindu-l va putea afla prin ce trece. Dar cum? Trebuia să-l ia din camera Jessicăi. Era cam greu. Mai ales că acum rar mai ieşea din cameră fata. Îi trebuia timp să caute, să citească şi apoi să-l pună la loc fară ca Jess să-şi dea seama. Doar când era la şcoala ea. Dar asta însemna ca el să lipsească. Nu mai lipsise din clasa a 2a, când avusese varicelă. Asta e. Curiozitatea îl omora. Trebuia să afle.

A doua zi dimineaţă Jess a plecat la şcoală. Edward a rămas acasă. I-a spus mamei că are de făcut un proiect şi nu are timp. Dna Ritz i-a permis acest lucru, având in vedere că ştia că Edward nu ar putea minţi. Edward s-a asigurat că poate umbla în camera Jessicăi fară a fi prins, a luat jurnalul şi s-a dus în camera lui să-l citească. S-a aşezat pe pat şi l-a deschis. Primele pagini erau pline de culori şi mesaje. Jurnalul fusese început de aproximativ 2 ani. Era foarte gros şi greu. A citit primele pagini. Acolo, Jess povestea tot felul de nebunii pe care ea şi prietenii săi le făcuseră. A dat mai departe. Îl luase cu scopul de a afla ce se întâmplase cu ea, de ce e tristă.

A început să citească de prin luna mai. De atunci îşi amitise Edward că se schimbase. A citit. A aflat multe chestii. Înţelesese ce se întâmplase. Sora sa rămasese însărcinată. Copilul fiind a lui J.J. Jess scrisese şi că nu ar vrea să facă avort. Edward a rămas uimit. I se umeziseră ochii. Jess scrisese că nu ştie ce să facă, că se simte singură, că şi-ar dori un prieten care să o ajute, ştia că mama ei nu ar fi acceptat niciodată aşa ceva. Era speriată. Edward voia să o ajute. Trebuia doar să afle cum. Ea nu ar încerca niciodată să-i ceară ajutorul. El a încercat să o facă să vorbească, dar nimic…

Nu ştia nimic despre o sarcină. Aşa că s-a dus în biroul mamei sale, pentru a căuta în bibliotecă o carte despre aşa ceva. A început să ia pe rând fiecare carte. A găsit unele carţi cu date despre sarcină, le-a luat în cameră la el să le citească.

A aflat lucruri noi şi a constatat că unei femei însărcinate nu îi e deloc uşor. A mai deschis o carte, din ea zbură o foaie. Edward luă foaia, o citi şi deveni mai neliniştit. Rămasese pe pat, cu foaia în mână, mut de uimire…

Reclame

2 comentarii

  1. […] deschis Blog deschis « Depresie. 6. septembrie 29, 2009 Trecuseră 2 zile de când Edward nu mai ieşise din cameră, refuzase să meargă la şcoală, ceea ce era tare neobişnuit pentru […]


  2. :-s…Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: