h1

Există limită?

februarie 8, 2010

Mă tot întreb cum pot fi unii oameni atât de răi? Am citit ieri nişte poveşti ale unor oameni, pur şi simplu, îngrozitoare. Erau victime ale incestului, violului, traficului de fiinţe umane, violenţelor în familie şi ale altor nenorociri de acest fel ( şi nu mă refer doar la fete sau femei, există şi băieţi molestaţi şi încă foarte mulţi!). Cum pot oamenii aceştia să fie atât de răi cu alţi oameni? Chiar nu au suflet?

Există vreo limită? Câtă răutate, nesimţire, ipocrizie şi invidie poate suporta omul? Nu zic că toţi trebuie să fim buni şi darnici şi simpatici şi drăguţi cu toată lumea. Dar cum poate un tată să-şi violeze copila de numai 3 ani? Da, sunt bolnavi, dar trebuie să fie şi altceva în el. Că totuşi dacă vrea se poate abţine, e vorba de copilul lui până la urmă… Şi dacă e bolnav, de ce nu îl descoperă înainte ca acesta să facă rău? Păi de unde să ştie cineva că e bolnav mintal, dacă nu şi-a violat fetiţa?! Nu prea înghit treaba cu nebunia. Chiar sunt atât de mulţi nebuni? Şi mai enervant e când copilu spune că a păţit ceva şi nimeni nu-l ascultă. De ce? Pentru că e un copil şi nu ştie nimic. Victimele acestea greu mai reuşesc ceva în viaţă. De ce să piardă totul din cauza unor nemernici? Nu, nu mi se pare normal! Deloc.

Oare unde încape atât de multă răutate în cineva? Are omul limită?

Reclame

One comment

  1. Nu, omul nu are limită.
    Tot ce spui tu acolo sunt fapte care apar în general la ştirile de la ora 5. Fapte conduse de alcool (da, un om beat nu are posibilitatea de a te controla, un om beat nu are conştiiţă), de dorinţa de bani, sau în cazuri mai izolate, de boli mintale. Faptele alea sunt mai puţin conduse de răutate şi mult mai mult conduse de IMORALITATE. Răutatea este atunci când existâ o placere în a face rău.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: