h1

Dacă trişezi… tot pierzi.

Martie 11, 2010

Poate sună ciudat, dar sunt de părere că plătim pentru orice răutate. În unele cazuri poate fi o situaţie fericită şi să nu mai fie nevoie de „plată”. Dar de cele mai multe ori, se plăteşte mai devreme sau mai târziu.

Nu vi s-a întâmplat niciodată să minţiţi pentru binele vostru şi să continuaţi cu minciuna ca şi cum ar fi o parte de voi până într-o zi când totul se descoperă sau chiar cedaţi şi spuneţi adevărul? Sunt de părere că adevărul iese mereu la suprafaţă.

Nu aţi trişat niciodată la un joc şi la sfârşit tot aţi pierdut sau poate la următorul joc? Sunt singură că da. Sau la teste, să copiaţi şi să luaţi o notă mai mare decât tocilarul clasei şi mai târziu să fiţi ascultat şi să luaţi o nota mică? Este o probabilitate destul de mare ca roata să se întoarcă. Sau să luăm un caz mai grav: unul dintre soţi îl înşeală pe celălalt. Într-o zi se află şi „trişorul/trişoarea” are toate şansele să rămână fără soţie/soţ cât şi fără amant/amantă. Pentru că e amantul/amanta e secret(ă) de obicei, dacă se află, clar nu mai e amant(ă). Plus că există posibilitatea ca atunci când ajunge la statutul de iubit(ă) să fie înşelat(ă) la rândul său. Vai! Am uitat de trădare. Cum am putut uita aşa ceva? Trădarea care o întâlnim zilnic. E unul dintre lucrurile de care mi-e frică. Mai ales că în ultima vreme am început să fiu mai deschisă, să-mi dau cu părerea despre anumite lucruri. Nu am înţeles niciodată persoanele care spun tot ce aud cu înfloriturile de rigoare, evident.

Nu vă pot spune să încercăm să fim nişte oameni curaţi pentru că în lumea în care trăim nu mai există puritate, inocenţă. Nu se mai poate. Ce vă pot spune, e să vă gândiţi de două ori înainte să minţiţi. Cântăriţi câştigurile, dar şi pierderile şi constataţi dacă merită sau nu… Atât.

Anunțuri

One comment

  1. Din punctul meu de vedere, minciuna reprezintǎ laşitate. La fel şi când trişezi…îţi propui practic sǎ epatezi, dar cum ai convingerea cǎ prin forţele pe care le dispui în acel moment nu ajungi în top, în loc sǎ depui un efort suplimentar, alegi calea cea mai simplǎ şi fǎrǎ dureri de cap. Însǎ durerile apar mult mai târziu, cum spuneai şi tu…roata se întoarce.Cei care ne meritǎ cu adevǎrat, niciodatǎ nu ne vor trǎda şi îşi vor gǎsi întotdeauna cuvintele pentru a ne transmite ceva, fie chiar lucruri aparent dureroase. Aici mǎ refer la faptul cǎ, de exemplu cineva are sǎ ne dea o veste proastǎ… dar prin felul lui de ne spune, nu ne face sǎ ne simţim “la pǎmânt”, ci sǎ apreciem sinceritatea.
    Foarte bun mesajul tǎu!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: